Som jeg ser det
 

Familieforøgelse

Nerverne er flossede, øjnene rødsprængte og tolerancetærsklen helt i bund. Men når jeg for tiende gang siden solopgang er ude for at lufte min lille hvalp, og endnu en forbipasserende med et stort smil på læberne spontant udbryder: ”Nej, hvor er den altså kær!”, ja så glemmer jeg alt om de mange tis-pytter, jeg har måttet tørre op, glemmer hvor ru mine ellers bløde kontorhænder er blevet af utallige gulvvaske og glemmer at jeg reelt ikke har haft to sammenhængende timer til mig selv, siden hvalpen flyttede ind. Og så smiler jeg tilbage og siger ”Tak.”

    Ofte ender jeg med at udveksle adskillige sætninger med personer, som jeg givetvis har passeret på gaden mange gange tidligere, uden at vi dog har følt noget behov for at standse op og indlede en samtale. Hvilket kan undre, for det viser sig altid at være meget flinke mennesker.

    Hjemme igen styrter hvalpen hen til sit tæppe og griber fat i snart det ene snart det andet. Der er tennisbolde, bolde der kan pive, bolde i snor, bolde med mintsmag og massagedupper til gummerne, pivedyr med forskellige lyde, en bidepølle, nogle tyggeknuder … Måske har hvalpen for meget legetøj, i hvert fald bliver han tit helt kulret, før han omsider går omkuld.

    Men han skulle jo nødigt mangle noget. Og ventetiden til hvalpen måtte komme med hjem forekom så lang. Det blev lidt mere udholdeligt, når jeg kunne gå på indkøb til hvalpen. Udover legetøj blev der købt halsbånd, line og navneskilt samt reflekssele, vand- og madskål, transportkasse til bilen, diverse til hvalpens hjørne i stuen, hvalpefoder og agilitytunnel.

    Det er med andre ord ikke mit dankort, der gemmer sig i tegnebogen og dermed bidrager til finans-krisen. Faktisk har jeg mit elektroniske betalingsmiddel under mistanke for at være ekshibitionist. Min bankrådgiver - som kun alt for godt kender den genetiske fejl, der giver sig udslag i ukontrollable indkøb, når mit humørbarometer har bare næsten målelige udsving – blev derfor lettet over at høre, at familieforøgelsen var af den firbenede slags.

    I modsætning til det nye familiemedlem er der absolut ikke unødigt hvalpefedt på kontoen – som derfor ikke havde overlevet en leveringstid på hele ni måneder.Kopiering og uddrag fra denne tekstudgivelse må kun finde sted med forfatterens skriftlige tilladelse.

Teksten er ophavsretligt beskyttet ifølge lovgivningen.