Som jeg ser det
 

Håndværkere

Hvad er der egentlig galt med håndværkere? Ikke rundstykkerne af det navn, de er faktisk udmærkede. Nej, jeg taler om håndværkere i betydningen af personer, der har valgt at tjene til livets ophold som henholdsvis tømrere, murere, malere, vvs-folk og så videre.

    De overholder ikke aftaler, er ikke specielt imødekommende og fryder sig, når man som uvidende kunde ikke forstår deres fagtekniske betegnelser. Hvad er for eksempel z-brædder? Eller vådrumsmembran?

    Når jeg hører ordet membran, tænker jeg på ørets opbygning, hvilket ikke har meget at gøre med mit nye badeværelse. Og jeg vil meget gerne bede mig fri for, at min gavl bliver sat sammen af brædder formet som et z. Det kan umuligt blive kønt.


Men tilbage til det med aftalerne. Alle har prøvet det: Man kontakter en håndværker, forespørger høfligt om håndværkeren er interesseret i at udføre en nærmere angivet opgave, hvorefter man i bekræftende fald aftaler et tidspunkt, hvor håndværkeren vil kigge forbi for at vurdere opgavens omfang således at håndværkeren bedre kan udtale sig om prisniveauet.

    Naturligvis er man hjemme på det aftalte tidspunkt. Man er stadig hjemme en halv time efter det

aftalte tidspunkt. Uden at have set skyggen af håndværkeren. Har håndværkeren ringet for at udsætte eller aflyse mødet? Nej. Føler man sig en smule til grin? Ja. Især fordi det ikke er første gang.

    Personligt har jeg overvejet at løse problemet på den måde, at jeg ved alle fremtidige hus-projekter vil træffe aftale med mindst fem forskellige håndværkere på en gang – vel at mærke til nøjagtig samme tidspunkt. Med lidt held må mindst en af dem da møde op. Skulle det ske, at de møder op alle fem, så gør ikke mig noget.

    Håndværkerne har heller ikke særlig grund til at protestere – det er jo sundt med lidt konkurrence!Kopiering og uddrag fra denne tekstudgivelse må kun finde sted med forfatterens skriftlige tilladelse.

Teksten er ophavsretligt beskyttet ifølge lovgivningen.