Som jeg ser det
 

Hundeslagsmål

Vi er inviteret til middag hos min mor i anledning af hendes fødselsdag. Som til alle andre fødselsdags-middage deltager også min mors yngre søster, hendes mand og deres to døtre. Samt naturligvis min bedstemor.


Således bænket rundt om bordet går snakken lystigt, godt hjulpet på vej af den naturlige nysgerrighed som medfører, at alle skal have fulgt op på, hvad der er sket i de andre middagsgæsters liv, siden vi sidst var samlet.


Særligt et emne går dog hen og bliver aftenens tema i takt med at stort set alle involverer sig og har en mening: skal min moster og hendes familie have en lille gravhund - eller ikke?

    Min moster bringer emnet på bane, sådan lidt i sjov, da hun vil drille sin mand med hans barnagtige reaktion på at få tilbudt at overtage en renlig, velopdragen gravhund på 3 år.

    Familien har tidligere haft hund, men det er mange år siden. De har også haft høns, kaniner og et havebassin med fisk. Og de havde størst glæde af og succes med hunden - som desværre måtte aflives pga. vedvarende og invaliderende helbredsproblemer.

    Min onkel havde rationelt afslået tilbuddet om at overtage gravhunden, da han vidste, at min moster nok ikke ville bryde sig om atter at få en hund inden døre. Alligevel valgte han ifølge min moster at "rable løs under en hel køretur" om hvor sød den pågældende lille hund er, hvor nemt det ville være at overtage en hund der både er renlig og opdraget, og det faktum at det ikke ville koste dem noget.

    Mine to kusiner var ikke med på køreturen - men de er med til middagen. Og da de hører deres mors udtalelse, øjner de en sjælden chance for at bryde igennem hendes forsvars-værker. Denne gang har hun jo selv bragt emnet på bane.

    I løbet af de næste fire timer bliver der lagt et åbenlyst og grænseløst gruppepres på min moster. Alle fordelene bliver gentagne gange remset op - og alle ulemper (fremført af min moster) bliver mødt med slagkraftige argumenter, som havde det været en tilrettelagt debat, hvor alt var aftalt på forhånd.


En hund fælder: Mine to kusiner vil overtage støvsugningen.

En hund skal have gåture i al slags vejr: Min moster og onkel går i forvejen en tur hver dag, så de kan jo bare tage hunden med, desuden er den ikke vant til motion i større omfang.

En hund får lopper: Ikke hvis man bruger loppeforebyggende midler.

En hund er til besvær, fx når man skal på ferie: Nej, for den nuværende ejer har allerede tilbudt at passe hunden så tit som det skal være.

En hund er dyr i anskaffelse, der skal både købes kurv, snor og…: Nej, for alt det følger med.

De har ingen plads til at have hund: Jo, den kan være i bryggerset.


Sådan fortsætter det - og inden alle bryder op for at gå hver til sit, lader det til at min moster har opgivet sin modstand. Så måske vil en lille gravhund ved navn Rune snart få et nyt, kærligt hjem - takket være et verbalt "hundeslagsmål" med hele 9 deltagere.Kopiering og uddrag fra denne tekstudgivelse må kun finde sted med forfatterens skriftlige tilladelse.

Teksten er ophavsretligt beskyttet ifølge lovgivningen.