Som jeg ser det
 

Ingen ved hvad morgendagen bringer

Da jeg nytårsaften gjorde mig mine tanker om, hvad 2006 mon ville bringe, havde jeg ikke fantasi til at forestille mig, at jeg nytårsmorgen ville finde en artikel i Søndagsavisen, der bebudede, at to iderige mænd havde udviklet et lejlighedskoncept indeholdende en parkeringsplads til familiens bil – på altanen.

    Den flyvende bil er endnu ikke opfundet, så i stedet har de to herrer opfundet en bil-elevator, der skal fragte bilen fra gadeniveau og op til lejlighedens altan. Smart!

    De har skam husket at tage patent på bil-elevatoren, der går under navnet Car-Loft.


Dermed blev der lidt ekstra arbejde til patentkontorerne verden over – også det amerikanske, som fortsat eksisterer, til trods for at kontorets direktør Charles H. Duell opfordrede den daværende amerikanske præsident McKinley til at nedlægge patentkontoret, idet direktøren udtalte ”Alt, hvad der kan opfindes, er blevet opfundet”. Det var i 1899 …


I 1977 udtalte Ken Olson, direktør for Digital Equipment Corporation, at ”Der er overhovedet ingen grund til, at noget menneske skulle have en computer installeret i hjemmet”. Måske bør jeg ikke undre mig over, at firmanavnet ikke siger mig noget …


Men danskerne kan skam også være med, når det gælder uheldige spådomme om fremtiden, som da Berlingske Tidende i 1994 skrev: ”Alle snakker om Internet, men ingen kan finde ud at bruge det. Det er stort, ufremkommeligt og man har ikke en jordisk chance for at finde rundt mellem de to-tre millioner computere, der verden over er tilsluttet Internet.”


Så er det, at jeg uvilkårligt tænker: har skribenten aldrig hørt om Google?? For derefter at minde mig selv om, at Google jo først så dagens lys i september 1998.Kopiering og uddrag fra denne tekstudgivelse må kun finde sted med forfatterens skriftlige tilladelse.

Teksten er ophavsretligt beskyttet ifølge lovgivningen.