Som jeg ser det
 

Roligt kvarter

Det er almindeligt kendt, at når man ønsker at sælge en bolig, er der meget sælgeren selv kan gøre, for at sikre et hurtigt salg til den bedst mulige pris.

    Hvis man af ukendte årsager ikke kender til disse små fif, vil de fleste ejendomsmæglere hellere end gerne oplyse sælgeren om dem. For i langt de fleste tilfælde, er det jo også i ejendomsmæglerens interesse at få boligen solgt.

    Disse fif omhandler, at holde boligen i en præsentabel stand, dvs. rengjort og ryddelig. Det vil naturligvis lette salgsopgaven, hvis boligen generelt er velholdt, hvorfor sælger bør udbedre mindre småfejl, inden boligen sættes til salg.

    Her kan eksempelvis nævnes, at punkterede termoruder bør udskiftes, huller i væggene lappes og males over, defekte lamper udskiftes m.v. Hører der en have til boligen, og foregår salget i sommerhalvåret, skal græsset gerne være nyklippet og bedene uden alt for meget ukrudt. Der bør luftes ud jævnligt og endelig bør der skabes en hyggelig stemning under købers besøg i hjemmet.

    Er det mørkt udenfor på tidspunktet for den mulige købers besøg, vil det være oplagt at sørge for, at huset virker imødekommende ved at tænde lys i flere rum. Og husk nu udendørslyset, så køber kan finde vej til hoveddøren.

    Larm, som eksempelvis fra lille Peter og hans fem legekammeraters vilde cowboy- og indianerleg gennem hele huset, er ikke det bedste udgangspunkt.

    Og kunne man så lige få det til at passe med at der dufter af madlavning eller hjemmebag, så er den bare i vinkel.


Det er et fuldtidsjob at være sælger af en bolig. Men heldigvis har man ejendomsmægleren til at ”hjælpe sig”. Eksempelvis med annonceringen af boligen.

    ”Gedigen villa sælges” – undskyld mig, men hvordan er en ”gedigen” villa?? Det er i hvert fald ikke en beskrivelse, der får mit hjerte til at springe et slag eller to over af bare fryd over, at jeg netop har fundet min drømmebolig.

    ”Beliggende i roligt kvarter” – så er vi mere på rette vej. Her kommer naboerne rigtigt hinanden ved, man behøver nærmest ikke låse yderdørene om natten, børnene kan spille hockey på vejen foran huset ... det må vi vist se nærmere på. Da vi så parkerer bilen foran huset, checker vi lige adressen fra annoncen én gang til – alt i mens bilerne flyver hen over vejbumpet ud for huset. Ok, børnene må altså lege i haven. Lad os nu give det en chance. Det næste, der falder os i øjnene, ved vores første besigtigelse af selve huset og forhaven, er ejendomsmæglerens ”Til salg”-skilt. Skiltet er lænket til forhavehegnet med en kraftig kædelås! Roligt kvarter?! Det tror jeg ikke!


En ejendomsmægler skal tage sin del af opgaven i forbindelse med salget lige så alvorligt som sælgeren selv, men ingen af parterne vinder på, at der ligefrem lyves.Kopiering og uddrag fra denne tekstudgivelse må kun finde sted med forfatterens skriftlige tilladelse.

Teksten er ophavsretligt beskyttet ifølge lovgivningen.