Som jeg ser det
 

Stil

De seneste dage har jeg med iver studeret indholdet af hele seks boligmagasiner ned til mindste detalje – og det har kun kostet mig 52 kroner.

    Boligmagasinerne fandt jeg i Bogormen, en forretning der køber/bytter/sælger bøger, cd’er, spil, tegneserier og diverse magasiner, herunder altså boligblade.

    Nogle vil indvende, at jeg ikke har gjort en god handel men tværtimod er blevet snydt: Når jeg har købt bladene brugt, er det jo ikke længere den aktuelle mode, der beskrives, og dermed er bladene ikke en eneste krone værd.

    De seks blade jeg netop har læst repræsenterer årene 1999 - 2003. Men jeg fik alligevel utallige gode fif og ideer.

    Indretningsarkitekternes forslag til møblering af eksempelvis stuer ændrer sig ikke meget. Og hvis jeg falder for et spejl, et vægur eller en sofa i et blad fra 1999, så køber jeg spejlet, væguret og sofaen. Forudsat at de stadig kan opdrives naturligvis, ellers leder jeg ihærdigt, til jeg finder noget tilsvarende.


Min stil er min stil – uanset årstallet. Det betyder dog ikke, at min stil ikke ændrer sig, tværtimod. Da jeg flyttede ind i huset, var hallen lyserød. Jeg hader lyserød. Så hallen blev tapetseret med et tapet i en marmoret kraftig orange. Det er siden blevet malet over så hallen p.t. fremstår lys chokoladebrun med effekter i en lidt mørkere brun. Men jeg har planer om at starte forfra. Gulv og loft skal skiftes til lys træ, dørene skal males hvide, og tapetet skal erstattes af glasvæv i en kølig grå nuance.

    Hvor er sammenhængen? Jo, det er alt sammen noget jeg vælger, fordi jeg kan lide det. Men jeg udvikler mig, og noget som jeg var afsindigt vild med i 1997, anser jeg i dag for håbløst.

    Moden udvikler sig også – men bare fordi moden lige p.t. dikterer at sofaborde skal være så lave, at man er tilbøjelig til at forveksle dem med fodskamler, behøver jeg jo ikke slæbe sådan et hjem i min stue.


Og i den sammenhæng bliver de forældede boligmagasiner pludselig særdeles aktuelle: som inspirations-kilde til at skabe min egen stil, uafhængig af moden.Kopiering og uddrag fra denne tekstudgivelse må kun finde sted med forfatterens skriftlige tilladelse.

Teksten er ophavsretligt beskyttet ifølge lovgivningen.