Som jeg ser det
 

Vi mangler tid

Jeg deltog i et foredrag om boligindretning i går aftes. Foredragsholderen var indretningsarkitekt Kirsten Steno fra Kolding, som havde en overraskende indstilling til sit fag. Eksempelvis mente hun, at vi ikke har tid til at fordybe os i bøger, kigge i boligmagasiner eller nyde udsigten fra vores altan. Men vi vil gerne signalere, at vi har tid.

    Derfor indretter vi os med hyggelige læsekroge og abonnerer på månedsblade om mode og livsstil – uanset at vi aldrig når at sidde i den gode lænestol og aldrig får læst de mange flotte magasiner.

    Ifølge Kirsten Steno er boligindretning ikke alene et spørgsmål at indrette hjemmet efter vores behov. Boligindretning går i lige så høj grad ud på at skabe en illusion: vores bolig skal afspejle det liv, vi gerne ville leve – hvis vi havde tiden til det.


Søndagsavisen satte i sommerperioden fokus på det at have tid, eller rettere at have ferie og hvad den skulle bruges til.

    I en af avisens artikler blev det beskrevet, hvordan amerikanerne kun har to ugers sommerferie, men alligevel tager sig tiden til at flytte til og fra en sommerbolig uden for bymidten. Så når amerikanerne har tid til at leve det liv, de gerne vil, vælger de altså at gøre det et helt andet sted, end der hvor de bor til daglig.

    Andetsteds opfordrede kulturministeren den danske befolkning til at udnytte de mange tilbud Danmark har at byde på. Han nævner i flæng: læsning af de seneste udgivelser fra danske forfattere, besøg på flere forskellige museer, løbeture i naturen, leg med børnene – og masser af tid med familien.


Hvis jeg skulle presse læsning af hele tre omfattende litterære værker samt besøg på to-tre museer ind i min sommerferie, ville der ikke være megen tid i overskud til afslapning. Men nu er min sommerferie også kun på tre uger, mens ministeren til sammenligning er fritaget for arbejde i mere end en måned.


Så selvom jeg har mere tid end amerikanerne, har jeg ikke tid nok. Ministeren har mere tid end jeg. Alligevel skriver han, at også han ville ønske sig mere tid.

    Mon vi nogen sinde får tid nok?Kopiering og uddrag fra denne tekstudgivelse må kun finde sted med forfatterens skriftlige tilladelse.

Teksten er ophavsretligt beskyttet ifølge lovgivningen.