Skammens Væg
 

Foredrag ved Gitte Morsund

Foredrag på Varde Bibliotek

Onsdag den 8. september 2010 stod jeg til rådighed for skriveinteressede på Varde Bibliotek. Arrangementet var en del af Varde Fest- og Kulturuge.

De fremmødte medbragte alle notesbøger, spørgelyst og engagement - og vi fik således en udbytterig aften med udgangspunkt i det annoncerede program:

- hvordan kommer man i gang med at skrive?
- hvordan bliver man bedre?
- hvor finder man ligesindede?
- hvordan bliver man udgivet?

Vicebibliotekschef på Varde Bibliotek - Norman Gyldenberg - var arrangør.

Læs mere om foredraget her


Forfatterbesøg på Hjerting Skole

Tirsdag den 28. september 2010 var jeg inviteret til Hjerting Skole som opfølgning på et novelleforløb i danskundervisningen, hvor de tre syvendeklasser havde arbejdet med flere af novellerne fra Skammens Væg.

Efter en kort indledning - hvor jeg fortalte om udgivelsen af Skammens Væg,  hvordan jeg selv kom i gang med at skrive og hvorfor det lige er krimi-/spændingsgenren, der har fanget mig - fortsatte vi til en længere spørgerække med udgangspunkt i de fire noveller, som klasserne havde arbejdet med.

Efter mit besøg fik skolebiblioteket problemer med at have nok eksemplarer af Skammens Væg til at låne ud til elever, der ønskede at læse resten af novellerne i samlingen - så også lærernes eksemplarer blev udlånt.

Læs mere om forfatterbesøget her

Læs klasselærer Kim Nørstens evaluering af besøget her


Forfatterbesøg på Esbjerg Realskole

Fredag den 25. marts 2011 var jeg inviteret til Esbjerg Realskole som opfølgning på et novelleforløb i danskundervisningen, hvor to klasser havde arbejdet med noveller fra Skammens Væg.

Lærerne Thomas Mose og Jørgen Krogh bød velkommen og præsenterede mig for eleverne. Jeg fulgte op med lidt baggrundsinformation og inviterede derefter eleverne til at stille spørgsmål. Dem var der mange af, både til det at være forfatter/min skriveproces og konkrete spørgsmål til novellerne “Gribben” og “Zonen”. Vi fik også tid til mere skrivetekniske drøftelser såsom anvendelsen af nutid contra datid samt indre contra ydre synsvinkler.

I løbet af mit besøg blev novellen “Gribben” analyseret, ligesom eleverne arbejdede med plot til egne gysernoveller.

Besøget på Esbjerg Realskole var på alle måder inspirerende og meget givende.

Læs mere om forfatterbesøget her

Gitte MorsundFødt 14. december 1976 i Esbjerg.

Siden 1999 gift med Carsten.


Uddannet kontorassistent, suppleret med efter- og videreuddannelser indenfor HR, sprog og jura, og senest en kandidatgrad i jura.


Bibliografi


Forfatterportræt


Portræt i JV


Send mig en e-mail